Omgeving

Wandel- en fietsroutes

Ohé en Laak is een van de startpunten van een grensoverschrijdend fietsroute-netwerk in Nederland en België. Vanaf dit punt kunt u telkens nieuwe rondritten op de fiets ondernemen. De wandelroute Stevensweert en de oude maas loopt door een landschap dat relatief zeldzaam is (het landschap van het Maasdal). Tussen Ohé en Laak en Stevensweert is het oorspronkelijke landschap nog zichtbaar. Tussen Ohé en Laak en Ophoven (België) is er in het zomerseizoen een veerverbinding over de Maas voor fietsers en wandelaars (zie ook de site van VVV Midden Limburg voor vaartijden).

Wandelaars

Voor wandelaars is er sinds 2014 ook een knooppuntensysteem bedacht. Knopenlopen in Midden-Limburg (zie de site van VVVMidden Limburg.
Wandelaars: een nieuwe etappe!! Wandelen langs het stroomgebied van de Maas. KIJK op www.Maaspad.nl voor meer informatie.

Stadswandelingen en rondleidingen in Roermond, Weert, Thorn en Stevensweert

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een van de stadwandeling. Zowel in Maastricht, Roermond, Thorn als ook Stevensweert bestaat de mogelijkheid een stadswandeling te maken. In de diverse VVV winkels in midden-Limburg zijn routes verkrijgbaar om individueel te lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een ervaren gids een rondleiding te maken.

Het plassengebied

De grindplassen zijn voor een groot deel op recreatie gericht. Maar er wordt steeds meer aandacht besteed aan de natuurontwikkeling. Voor de waterliefhebber is er in het uitgestrekte plassengebied veel te ontdekken. De Maasplassen bieden dagstranden en jachthavens. U kunt er zeilen, roeien, surfen en kanoën. Natuurmonumenten is reuze actief op het 'eiland in de Maas'. Er zijn bijzondere plannen voor een nog aan te leggen Park.

Weide, bos en hei

Natuurmonumenten noemt het plassengebied met uitgestrekte graslanden, ooibossen, moerassen en eilanden een rijk natuurlandschap. De natuurterreinen zijn vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Toeristische uitstapjes

Stevensweert en Thorn (het witte stadje), Roermond (outlet), Maaseik (net over de grens), Maastricht of Duitsland (Aken). Dit alles ligt op een steenworp afstand. Zie ook de links voor uitgebreidere informatie.

Ook binnen bereik

De Nationale Parken, de Meinweg in Roerdalen en de Groote Peel in Ospel, bieden een uniek aanbod aan flora en fauna en zijn rijk aan zeldzame planten en dieren. Tijdens een wandeling over De Meinweg kom je via verschillende grensoverschrijdende routes bij onze Duitse buren. Ook gebieden rondom de kernen Beesel en Reuver zijn de schakel tussen de prachtige grensoverschrijdende natuur van Nederland en Duitsland.

De natuurgebieden rond Weert maken eveneens deel uit van een grensoverschrijdend parklandschap. In grenspark Kempen-Broek wandel je van Limburg naar België.
Het prachtige Leudal is een natuurgebied van zo'n 900 ha waarvan een groot deel (circa 500 ha) als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Hier kun je eindeloos door de bossen wandelen. Dit gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. -

Boot(verhuur)

Er zijn ruime mogelijkheden om een boottocht te maken (al dan niet zelf te varen: zie de links)

Wilt u op de hoogte blijven volg ons dan op facebook.

Neem contact op

Bereikbaar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0031 (0)6-26278095

Kom langs

Moeder Magdalenastraat 3
6109 RC Ohé en LaakLimburg (Nederland)

Geopend

van februari
tot en met december